WŁAŚCICIELEM STRONY JEST
CIŻEMKA S.C.
Toggle navigation
MENU
CATERING
MENU
KORYTKA BIESIADNE
KONTAKT I DOSTAWA
REGULAMIN
Catering Małopolska
Catering Śląsk
Catering Chełmek
Catering Oświęcim
Catering Chrzanów
Catering Katowice
Catering Kraków
Catering Tychy
Catering Brzeszcze
Catering Bielsko-Biała
Catering Libiąż
Catering Imielin
Catering Bieruń
Catering Mysłowice
MENU
MIĘSA i RYBY
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo- grzybowym
Polędwiczki wieprzowe z camembertem i żurawiną
Kotlet schabowy
Kotlet po kapitańsku (schabowy dobrze rozbity z pieczarkami, papryką i serem)
Kabza Juhasa (schabowy nadziewany boczkiem, pieczarkami i cebulką)
Kotlet mielony
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Karczek z grilla
Rolada wołowa
Kotlet drobiowy
Kotlet po szwajcarsku
Grillowana pierś z kurczaka
Grillowana pierś z kurczaka z boczkiem i serem
Grillowana pierś z kurczaka z oscypkiem i żurawiną
Golonko gotowane w/w
Golonko pieczone w/w
Żeberka pieczone w/w
Szaszłyk wieprzowo-drobiowy w/w
Udka z kurczaka pieczone w/w
Dramstiki drobiowe pieczone w/w
Kiełbasa grillowa w/w
Kaszanka grillowa w/w
Nuggetsy z kurczaka w/w
Roladki wieprzowe z warzywami w białym sosie
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Roladki z pieczarkami owinięte boczkiem wędzonym
Kieszeń drobiowa z suszonymi pomidorami i ziołami w sosie pieczarkowym
Karczek w majonezie z czerwoną cebulą i papryką
Filet z kurczaka z pieczarkami/ suszonymi pomidorami zapiekany mozzarellą w pierzynce z ciasta francuskiego
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta
Filet z dorsza panierowany
Łosoś w sosie cytrynowym w/w
Łosoś z grilla w/w
Pstrąg z patelni w/w
DODATKI
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki puree
Łódeczki opiekane
Ziemniaki podsmażane ze skwarkami
Frytki
Kluski śląskie
Ryż gotowany
Ryż z patelni z prażonym słonecznikiem
Kasza gryczana okraszona masłem
Chleb
Musztarda/ ketchup/ chrzan
Sos pikantny/pomidorowy
Sos jogurtowy/czosnkowy/winegret
Sos tzatzyki
Sos z słodkiego chili i serka śmietankowego
Sos grzybowy
Sos pieczeniowy
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy z jajkiem
SURÓWKI, WARZYWA
Zestaw surówek
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z marchewki: z jabłkiem/ z pomarańczą/ z chrzanem
Buraczki
Seler ze śmietaną, orzechami i rodzynkami
Surówka z kapusty kiszonej
Mizeria
Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
Ogórki konserwowe lub kiszone 4szt.
Sałatka z pomidora i świeżego ogórka ze szczypiorkiem
Kapusta zasmażana
Bukiet warzyw gotowanych
Kalafior opiekany
Fasolka szparagowa
Marchewka z groszkiem i koperkiem
SAŁATKI
Sałatka jarzynowa
Sałatka brokułowo-kurczakowa
Sałatka meksykańska
Sałatka szynkowa
Sałatka buraczkowa
Sałatka kurczakowa z ananasem
Sałatka porowa
Sałatka Cezar z sosem winegret/czosnkowym/ jogurtowym
Sałatka Gyros
Sałatka z tortellini
Sałatka z roszponki gruszką i orzechami z sosem czosnkowym
Sałatka grecka z sosem winegret/czosnkowym/ jogurtowym
Sałatka wiejska
DANIA BAROWE
Gulasz wieprzowy
Grochówka wiejska
Flaki
Fasolka po bretońsku
Bigos
ZUPY
Rosół z makaronem
Żurek swojski z jajkiem i kiełbasą w chlebku
Barszcz czerwony solo
Barszcz czerwony z krokietem z mięsem/ kapustą i pieczarkami
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem/ kapustą i pieczarkami
Krem z zielonego groszku z grzankami
Krem szpinakowy z grzankami
Krem pomidorowy z bazylią i grzankami
(inne zupy przygotowujemy na zamówienie Klienta)
PIEROGI
PIEROGI NA SŁONO
Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem i kapustą
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z soczewicą
Pierogi ruskie
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Pierogi mix
(pierogi na słono podajemy ze skwarkami i cebulką)
PIEROGI NA SŁODKO
Pierogi z serem
Pierogi z wiśniami
Pierogi z jagodami
Pierogi z truskawkami
Pierogi ruskie
Pierogi mix
(pierogi na słodko podajemy z masłem i cukrem lub śmietanką i cukrem)
PRZYSTAWKI
Oscypek z grilla z boczkiem lub żurawiną
Ser camembert panierowany (trójkąty)
Pierogi mix panierowane-opiekane
Medaliony serowe z szynką , panierowane, opiekane
PLACKI, NALEŚNIKI, DANIA JARSKIE I PÓŁMIĘSNE
Placki ziemniaczane 3szt.
Placki ziemniaczane z sosem czosnkowym lub jogurtowym 3 szt
Placki ziemniaczane z sosem z podgrzybków 3szt
Placki ziemniaczane po węgiersku 3 szt
Placki zbójnickie z gulaszem, oscypkiem i śmietaną 3szt
Naleśniki meksykańskie z pikantnym sosem 2szt
Naleśniki pikantne z kurczakiem curry i tzatzykami 2 szt
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta 2 szt
Naleśniki z kurczakiem i warzywami 2szt
Krokiet z mięsem 1szt
Krokiet z kapustą i pieczarkami 1 szt
Krokiet ze szpinakiem i serem feta 1 szt
Gołąbek z mięsem i ryżem z sosem pomidorowym 2 szt
Dwa jajka sadzone z ziemniakami gotowanymi, kalafiorem opiekanym i kefirem
Kurczak zapiekany w sosie śmietanowym
Kurczak zapiekany w sosie grzybowym
Brokuły zapiekane w sosie gorgonzola
ZIMNA PŁYTA
Śledź w oleju
Śledź po japońsku
Śledź po krakowsku
Śledź po diabelsku
Ryba po grecku
Ryba na kwaśno
Klopsiki rybne w zalewie
Tatar z łososia
Roladki łososiowo-szpinakowe
Roladki łososiowe z sosem francuskim
Jajka faszerowane pasta: salami/tuńczyk/szynka
Opiekane pieczarki faszerowane musem z wątróbki
Babeczki nadziewane na ostro
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Krakersy z twarożkiem ze szczypiorkiem/rzodkiewką/czosnkiem
Śliwki suszone zawijane w boczku
Koreczki serowe
Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym
Kompozycja wędlin: szynka, salami, kabanos, kiełbasa swojska
Kompozycja mięs pieczonych na zimno: karczek, schab ze śliwką, pasztet swojski
Skrzydełka z kurczaka panierowane w zalewie na kwaśno
Seler naciowy nadziewany gorgonzolą i pietruszką
Pomidory nadziewane sałatką
Szaszłyki z pomidorów koktajlowych, sera mozzarella i bazylii
Kanapeczki koktajlowe
Camembert panierowany
Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki z mięsem
Paszteciki ze szpinakiem
Sakiewki z prosciutto faszerowane kozim serkiem, papryką i serem wędzonym
Tartinki serowo-szpinakowe
Tartinki serowo-łososiowe
Ptysie nadziewane na ostro
Rollsy z serem i szynką
Rollsy z ciasta francuskiego z pikantnym nadzieniem
Roladki serowe z mięsem mielonym i papryką
Pieczarki faszerowane musem z wątróbki
STOŁY WIEJSKIE
Stół wiejski dla 30-40 osób
Stół wiejski dla 50-60 osób
Stół wiejski dla 100 osób
Kompozycja swojskich wyrobów: kiełbasy, salcesony, pasztety, smalec domowy, ogórki z beczki i inne.
Przykładowa kompozycja stołu dla około 30-40 osób:
szynka gotowana (ok. 1kg)
baleron parzony (ok. 1kg)
pasztet wiejski z żurawiną (ok. 1kg)
frankfurterki wędzone (ok. 1kg)
swojska kiełbasa (ok. 1kg)
krupniok tradycyjny(ok. 1kg)
pasztetowa (ok. 1kg)
boczek wiejski (ok. 1kg)
salceson biały i ciemny (ok. 1,5 kg)
ogórki małosolne (ok. 1kg)
papryka marynowana (ok. 0,5 kg)
smalec topiony z cebulką , jabłkiem i skwarkami (ok. 1kg)
musztarda,chrzan, ćwikła, chleb
SŁODKOŚCI
Fontanna czekoladowa
Prawdziwa czekolada wypływająca ze srebrnej fontanny ustawiona na udekorowanym stole w towarzystwie świeżych owoców.
Słodki bufet
PAKIET ALKOHOLI
Pakiet alkoholi bez limitu
Piwo beczkowe tyskie, wódka, wino białe, czerwone